Digital Measures Headquarters

Predesign research informs extraordinary tech workplace

Digital Measures, a partner to many of the most prominent universities in the U.S., focuses exclusively on web-based data management, reporting and digital workflows that illuminate stories of faculty and university success. Due to its growth, the company moved from an 11,000 square foot space into a 22,000 square-foot, two-level space in a multi-tenant building undergoing an addition.

Our Milwaukee-based corporate architecture team was charged with delivering an interior that met the company’s requirements as well as accommodated the building’s existing and new architecture. The team began the design process with an extensive employee survey. Our survey revealed that Digital Measures employees were interested in accessibility to daylight and views, acoustics, a conference space large enough for community meetings, accommodations for staff members ranging from Generation Z to Baby Boomers, and the desire for a rooftop terrace with views of the Milwaukee and Lake Michigan.

The new offices take up the top two floors of the Mercantile Building within Milwaukee’s bustling Third Ward. Because of the building’s new addition, Digital Measures’ two-level office space spans two building types: the existing structure’s pink brick and heavy timber, and the addition’s drywall-covered steel structure and exposed metal decking. The design team united the two aesthetics by painting the brick and wrapping the timber columns in drywall.

To bring light and views into the new office, the team designed an open floor plan with floor-to-ceiling windows, glass walls and doors that allow daylight to penetrate the central spaces. Glass doors lead to the new rooftop patio, which serves as a workspace and a prime location for meetings and events. An atrium spanning the fourth and fifth levels in the southwest corner brings additional light into offices and gathering spaces.

Portfolio
Location

Milwaukee, Wisconsin

Building Type

Corporate Headquarters

Size

22,000 SF


Download Case Study